Startelva (4-4-2): Tobias, Jesper, Jimmie, Robin E, Henric, Anton, Marco, Andreas, Oscar, Martin och Robin K.
Avbytare: L-A Hult, Hasse, Victor och Markus

2-1 Oscar (52, straff)
2-2 (55)
3-2 (82)
4-2 (89)

Tuffa förhållande för bägge lagen, konstant regn under uppvärmning och 90 minuter, även tufft för mitt anteckningsblock, svårt att tyda allt man har skrivit ner ikväll.

Vi hade scoutat detta Sunne lag och visste hur dom vill spela sin fotboll. Så vi gjorde upp en matchplan som gick ut på att inte tillåta dom spela sitt spel.

När Sunne tränaren efter matchen säger att dom var tacksamma för att dom fortfarande var kvar i matchen efter första 30 minuterna, han tyckte att dom blev utspelade av oss, så är det ett tecken på att vi både gjort våran hemläxa samt utfört den ypperligt.

Vi gör fantastiska 25-30 minuter där vi verkligen fullföljde matchplanen samt att vi bjöd på en fin fotboll stundtals i svåra förutsättningar som tex en kort fotbollsplan, snabb underlag.

Under matchens första 5 minuter hade vi redan kommit fria två gånger mot målvakten, första läget gick bollen utanför, vid det andra tillfället så räddade målvakten. I den 7:e minuten kom vi i en fin anfall där vi vände spelet från vänster till höger och tillbaka till vänster där tyvärr Oscar vinkades av för offside. Minuten senare så utförde Martin våran matchplan ypperligt och det resulterade i att målvakten skött bollen mot Martin så den gick i en båge tyvärr för oss inte i mål. Ytterligare en minut senare så var det Oscar som gjorde det rätta och var nära att utnyttja det med ett mål. Det ska sägas att Martin, Robin K, Anton, Oscar men även Marco och Andreas gör ett helsike bra jobb vilket gav oss den dominansen som deras tränare pratade om.

I den 13:e minuten var Martin alert och kom före backen till bollen tyvärr blockades bollen ut till hörna. Efter dessa första 13-15 minuterna kunde och borde vi ha dödat denna match, men det kändes som att det kunde bli en sån där kväll där vi kunde ha stått resten av natten utan att få in bollen i mål!

Det skulle lossna till slut, runt den 20:e minuten kom vi i ännu en fin anfall där Oscar slog ett inlägg som Robin K tog ner och lämnade till Marco, som i sin tur inte gjorde något misstag och 0-1 var ett faktum! Två minuter senare lyckades vi med det ”omöjliga”! Att inte göra 0-2 efter ett bra anfall, där Martin och Anton samarbetade på ett bra sätt, som renderade i en hörna, på hörnan skulle vi komma i en 2:a våg där vi vid två tillfällen bara hade att stötta in bollen i ett tomt mål men lyckades inte få rätt riktning på avslutet.

Från ingenstans och då menar jag faktiskt från ingenstans kvitterade Sunne i den 31:a minuten, dom får en hörna och vi var förvarnade på deras hörnvarianter och har läget under kontroll men när vi ska rensa bort bollen får vi en snedträff och bolluslingen hamnar i vårat mål, 1-1! Killarna ska ha en eloge ingen hänger med huvudet och i den 33:e minuten är Jimmie med upp i ett anfall och är den som är pådrivaren, bollen hamnar till slut hos Martin som valde att ta ett snabbt avslut, tyvärr utanför stolpen. I den 39:e minuten var det Anton som hade en boll tätt utanför stolpen. I den 40:e minuten får vi ytterligare en bra chans som bollen går på fel sida av stolpen, med våra ögon. 1-1 håller sig halvleken ut.

Vi hade ett bra snack i halvtid, där snacket gick ut på att ha tålamod i vårat spel och inte bli stressade om ledningsmålet inte kommer tidigt. Vi pratade även om att hitta tillbaka till matchplanen som vi sista 10 minuterna inte riktigt orkat fullfölja. Vi byte även in Hult istället för Henric.

Det är jämnare när 2:a halvleken startar, vi har en fin anfall i den 52:a minuten där Anton och Marco sågade sig genom seras försvar tills Marco blev fälld inne i deras straffområde, efter en viss tvekan så blåste domare till slut straff! Oscar Ström steg fram och kyligt satte han straffen till 1-2!

Tyvärr fick vi inte njuta av ledningsmålet speciellt länge för i den 55:e minuten kom dom i ett anfall på sin höger kant, vi är lite för passiva och tillåter deras spelare att jobba sig inåt plan och straffområde och ett avslut som Tobias räddade men inget kunde göra på returen, 2-2 var ett faktum.

Även här så hänger inte killarna med huvuden och satte igång direkt jakten på ännu ett ledningsmål. Lägen saknades det inte ska det sägas men nu ville bollen inte in något mer helt enkelt! Vi gjorde ett byte i den 65:e minuten, Anton gick ut och in kom 16-åringen Victor Westh. Victor gjorde ett mycket bra inhopp och tog för sig! I och med bytet ändrade vi från en 4-4-2 till en 4-3-3, där Victor, Martin och Robin K bildade anfallet och Oscar, Andreas och Marco mittfältet.

Våran vilja att vinna matchen skulle kosta oss den poängen vi hade till slut. Sunne hade en riktig bra period mellan den 65:e och 80:e minuten där vi slet ont. Jimmie gjorde en viktig brytning runt den 65:e minuten. Jimmie visade stor hjärta och fylld med självförtroende efter sitt segermål sist satte han igång med en solo räd i den 67:e minuten, det tog stopp strax utanför straffområdet.

Förlusten skall absolut inte skyllas på domaren, men några fel avblåsningar för bland annat två anfall där Martin var på väg genom och ett annat anfall som Jimmie blåstes av också felaktig i ett jätteläge. Sen minns man frisparken vi fick med oss när Marco tacklades men fick med sig bollen och i bra läge blåste domaren för frispark för oss...men som sagt han må ha gjort 2-4 misstag, men vi missade dubbel så många målchanser!

Vi tog ut Jimmie runt den 70:e minuten, Markus kom in men som vänsterback och Hult tog ett kliv inåt bredvid Robin E. Med ca 75 minuter på klockan tar vi in Hasse på Jedpers plats. Med tio kvar så tog vi ut Robin K och plockade in Jimmie på toppen i den 4-3-3 formationen. Vi hann knappt få in Jimmie innan dom kontrade in 3-2 på ett anfall på deras högerkant. Victor som sagt gjorde ett piggt inhopp hade en fin inlägg i den 85:e minuten som tyvärr ingen av oss lyckas stå rött och nicka in den. Bara minuten senare hade Victor och Jimmie ett bra samarbete där Jimmie jobbade sig in i deras straffområde och med yttersidan fick iväg ett bra skott som målvakten lyckas på något sätt få ut en hand och rädda till hörna.

Vi hade ingen flyt, Martin pressade högt och målvakten rensade bollen mot Martin och bollen var på väg att gå över målvakten i en fin båge men William gjorde kvällens räddning och hindrade oss från att kvittera. Istället går dom upp i en snabbomställning och ökar på till 4-2!

En match som vi borde ha stängt under matchens första 20-30 minuter och istället blev det en dryg torsk!